Mescid-i Nebi’nin sahabiler ve günümüzdeki Müslümanlar için önemi

Mescid-i Nebi’nin sahabiler ve günümüzdeki Müslümanlar için önemi
Mescid-i Nebi’nin sahabiler ve günümüzdeki Müslümanlar için önemi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Resûl-i Ekrem Efendimizin (s.a.v.) hicretten sonra gerçekleştirdiği ilk faaliyetlerden biri Mescid-i Nebi’nin yapılmasıdır. Peygamberimizin (s.a.v.) bizzat yapımında çalıştığı iki mescidden3 biri Mescid-i Nebi’dir.

Mescidi Nebi peygamber mescidi demektir. Hz. Muhammed ve arkadaşlarının iş birliği ile yapılmıştır. Adresi, Al Haram Medine 42311, Suudi Arabistandır. Hicretten sonra Medine de inşa edilmiştir. Hz. Ebubekir (r.a.) ve Hz. Ömer (r.a.) defnedilen kişilerdendir.

Medine’de Müslümanların cemaatle namaz kılacakları, bir araya gelecekleri, eğitim öğretim yapacakları ve bütün işlerini yürütecekleri bir yere ihtiyaçları vardı. Bunun için, Peygamberimiz (s.a.v.) Medine’ye girdiğinde devesi Kasva’nın çöktüğü, iki yetim çocuğa ait arsayı on dinar karşılığında satın alarak mescidin inşasını başlattı. Mescidin inşasında malzeme olarak taş, toprak ve hurma ağacı kullanıldı ve mescid gayet sade bir şekilde yapıldı.

1033
376
633
120
120
219
545
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.