Meslek kavramından ne anlıyorsunuz

Meslek kavramından ne anlıyorsunuz
Meslek kavramından ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ben meslek kavramından bir kimsenin kendine temel çalışma alanı edindiği, geçimini sağlamak için yaptığı sürekli işi anlıyorum.

Meslek, insanın yaşamını sürdürebilmek için yaptığı ve genellikle yoğun bir eğitim, çalışmayı gerektiren sürecin sonunda kişilerin kazandığı unvanın adıdır. Genellikle her meslek o mesleğin değerlerini, gelişimini, lisanslanmasını ve diğer insanlar açısından tanınmasını sağlayan kuruluşlara sahiptir.

Meslek kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Meslek, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir. TDK'ye göre, meslek kelimesi anlamı şu şekildedir:

  • (isim) Belli bir eğitim ile kazanılan, sistemli bilgi ve becerilere dayalı, insanlara yararlı mal üretmek, hizmet vermek ve karşılığında para kazanmak için yapılan, kuralları belirlenmiş iş: "Araya giren yıllar zarfında meslekten kopunca eski arkadaşlarıyla ünsiyeti de kopmuştu." Osman Aysu
  • (isim) Uğraş.
  • (isim, felsefe) Öğreti.
  • (isim, felsefe) Dizge.
  • (isim, eskimiş) Çığır, okul, ekol: Edebî meslekler.

479
326
10
16
4
4
551
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.