Metal bir kaşığın iç yüzeyine hiç baktınız mı

Metal bir kaşığın iç yüzeyine hiç baktınız mı
Metal bir kaşığın iç yüzeyine hiç baktınız mı, baktıysanız kendinizi nasıl gördünüz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Metal kaşığın iç yüzeyi bir çukur ayna gibidir. Kaşığın iç yüzeyine baktığınızda kendinizi ters görürsünüz. Kaşığı ileri geri hareket ettirdiğinizde görüntünüzün değiştiğini fark edersiniz. Çünkü çukur aynada oluşan görüntünün özellikleri cismin yerine göre değişkenlik gösterir. Cismin aynaya göre uzaklığı değiştikçe cisimden küçük, büyük ya da cisme göre eşit boyutlarda görüntüler elde edilebilir.

Soru : Metal yemek kaşığının içi çukur, dışı da tümsek aynaya örnek verilebilir, doğru mu, yanlış mı, neden?

Bu bilgi doğrudur. Şimdi bir kaşığı gözümüzün önüne getirelim. Kaşığın iki tane eğrisel yüzeyi olduğunu biliyoruz. Kaşığın iç yüzeyi çukur dış yüzeyi ise tümsek bir yüzeye sahiptir. Şimdi elimize kaşığı alalım. Kaşığın iç yüzeyine bakalım. Kaşığın iç yüzeyini yaklaştırırsak ters olan görüntümüz büyümeye başlar. Şimdide kaşığın dış yüzeyine bakalım. Kaşığın dışında baktığımızda düz olan görüntümüz kaşığı yaklaştırdığımız zaman büyür. Bu belirtilen özellikler çukur ve tümsek aynaların özellikleridir.

Kaynak:Eğitim Sistem

153
79
109
134
51
40
128
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum