Metal nedir, metallerin özellikleri nelerdir

Metal nedir, metallerin özellikleri nelerdir
Metal nedir, metallerin özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Metal pek çok alanda yaygın olarak kullanılan bir maddedir. Farklı ürünlerin imalatında temel malzeme olarak kullanılır. Metalin doğru kullanımı için özelliklerinin bilinmesi gerekir. Belirli ısılar altında şekillendirilme özelliğine sahiptir. Metaller aynı zamanda ısıyı ve elektriği iletmektedir. Metaller periyodik tabloda sol tarafta yer almaktadır. Bu maddenin ısıyı iletme özelliğine de sahiptir. Fakat metallerin kaynama noktaları yüksektir. Civa dışında tüm metaller oda sıcaklığında katı halde olurlar.

Metalin özellikleri nedir

Metallerin çeşitli şekillere dönüştürülmesi söz konusu olmaktadır. Levha haline getirilerek kullanılabilirler. Görüntü olarak parlak bir yapıya sahiptirler. Erime noktası yüksek bir yapıya sahiptir. Bu madde oksijen ile birleşerek farklı şekillere dönüşebilir. Metallerin çeşitlenmesi söz konusu olmaktadır. Çinko, alüminyum ve demir gibi çeşitleri bulunmaktadır. Metalleri tel haline getirerek kullanmakta mümkün olmaktadır.

Metallerin kullanım alanı bina yapımı, araçlar, elektronik aletler gibi geniş alanlara yayılmaktadır. Bu madde ısıyı ve elektriği iletme özelliğine sahiptir. Sadece teknolojik anlamda kullanılması söz konusu değildir. Mobilya yapımı, bahçe malzemeleri yapımı gibi geniş bir yelpazesi vardır. Ayrıca takı gibi ürünlerin yapımında kullanılır.

Aynı yapıda olan atomlardan bir araya gelen maddelere element adı verilmektedir. Elementler ise kendi içinde üçe ayrılmaktadır. Metal, yarı metal ve ametal olarak sınıflandırılır. Metaller proton ve elektron sayısına göre periyodik tablo içinde yer almaktadır. Periyodik tabloda metaller sol tarafta, ametaller sağ tarafta yer alırlar. Yarı metaller ise sağ tarafa yakın şekilde konumlanmaktadır.

Metallerin özellikleri nelerdir

  • Tel ve levha haline getirilebilirler.
  • Cıva dışındaki tüm metaller oda sıcaklığında katıdır.
  • Işığı yansıtma özellikleri vardır.
  • Isı ve elektriği iletirler.
  • Nispeten yoğunlukları fazladır.
  • Vurulduklarında metal tınılı ses çıkarırlar.
  • Gri ve kırmızı renk tonlarındadırlar.
  • Yüksek mukavemet değerlerine sahiptirler.
  • Kısa mesafeli düzenli atom dizilişine sahiptirler. Buna kristal yapı denilmektedir.
  • Bileşik oluşturmazlar. (Alaşım yaparlar)
  • Yüzeyleri Parlaktır.

2
34
0
0
6
2
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.