Metallerin mi yoksa ametallerin mi kaynama noktası yüksek olur

Metallerin mi yoksa ametallerin mi kaynama noktası yüksek olur
Metallerin mi yoksa ametallerin mi kaynama noktası yüksek olur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Metallerin mi yoksa ametallerin mi kaynama noktası yüksek olur

Ödev cevabı kısaca : Ametallerin kaynama noktası, genellikle metallerden daha düşüktür. Ametaller, yukarıdan aşağı doğru inildikçe ametalik özellik azalırken metalik özellik artar. Bu nedenle ametallerin erime ve kaynama noktaları, metallerinkinden daha düşüktür. Örneğin, cıva (Hg) gibi ametallerin kaynama noktası düşüktür. Metallerin ise yüksek erime ve kaynama noktaları vardır; örneğin tungstenin (W) erime noktası 3,422°C’dir. Metaller, genellikle elektron vererek (+) yüklü iyonlar oluştururken, ametaller elektron alıp veya vererek bileşikler oluşturabilirler. Bu farklılık, metallerin daha yüksek kaynama noktalarına sahip olmasına katkıda bulunur.

105
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.