Meteorolojik kuraklığın etkileri

Meteorolojik kuraklığın etkileri
Meteorolojik kuraklığın etkileri konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde küresel ısınmanında etkisiyle kuraklık oldukça büyük bir sorun haline gelmektedir ve üç farklı alan ve başlık altında etkileri sıralanabilir bunlardan birincisi sosyal boyutları, aşırı kuraklık yiyecek kıtlığına sebep olarak toplumda yoksulluğu tetikleyerek sosyal huzursuzluk yaratır ve bu sosyal huzursuzluk bölgelerdeki göç sayısında artışa sebep olurken kırsal alanda işsizliğe ve yoksulluğa yol açar.

Ekonomik boyutlarına gelince bitkilerde hastalık, ürünlerin kalitesinde düşüş, süt ve çiftlik hayvanlarında büyük kayıplar, orman yangınları, ağaç hastalıkları, böcek istilaları, balıkçılıkta kayıplar, balıkların azalması, ulusal ve ekonomik büyümede ve gelişmede gecikme, üretimdeki düşüşten kaynaklı işsizlik, finans açıdan zorluklar, işsizlik dolayısıyla eğlence ve iş alanlarında büyük kayıplar, hükümetin vergi kaynağındaki azalmadan ötürü tüketiciye yapılan zamlardan alım gücünün düşmesi gibi pek çok etkisi bulunmaktadır.

Çevresel etkisi ise su da ve toprakta erozyona sebep olmakla beraber hayvanların doğal yaşam alanlarını azaltır, su kalitesinde düşüşe sebep olur , bitki ve balıkların yetiştiği alanların yok olmasına yol açar bu da et kalitesini doğrudan etkiler.

143
149
221
76
207
128
1203
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.