Metni okuyarak asr-ı saâdetteki kadınların konumu ile ilgili düşüncelerinizi yazınız

Metni okuyarak asr-ı saâdetteki kadınların konumu ile ilgili düşüncelerinizi yazınız
Metni okuyarak asr-ı saâdetteki kadınların konumu ile ilgili düşünceleriniziyazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Genç bir kız, bir gün sıkıntısını dile getirmek için Hz. Peygamber’in evine gitti.
Onu Hz. Âişe karşıladı. Genç kız:
– Babam itibar kazanmak için bana haber vermeden kardeşinin oğluyla beni evlendirdi, dedi.
Hz. Âişe, Resulullah (s.a.v.) gelinceye kadar genç kıza beklemesini söyledi. Bir süre sonra Allah Resulü (s.a.v.), durumdan haberdar oldu. Hz. Peygamber, kızın babasını çağırıp nikâhı kabul edip etmeme kararının kıza ait olduğunu söyledi.
Bunun üzerine genç kız:
– Ya Resullallah ben babamın yaptığı işi kabul ettim. Fakat babaların böyle yapmaya hakları olmadığının kadınlarca bilinmesini istedim, dedi.
(İbn Mâce, Nikâh, 12.)
Metni okuyarak asr-ı saâdetteki kadınların konumu ile ilgili düşüncelerinizi yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Asr-ı saadetteki kadınların konumu, Hz. Peygamber'in eşleri ve diğer kadınlara olan yaklaşımıyla önemli ölçüde belirlenmiştir. Metinden de anlaşıldığı gibi, Hz. Peygamber kadınların haklarını korumaya büyük önem vermiş ve onların sözlerine değer vermiştir. Bu olayda, genç kızın babası onu haber vermeden birisine evlendirmiştir ancak Hz. Peygamber, kızın kendi kararını vermesini sağlamıştır. Bu durum, kadınların kendi iradeleri ve hakları konusunda yetkili olduklarını göstermektedir.

Asr-ı saadette kadınların konumu, İslam'ın kadınlara tanıdığı haklar ve değerler doğrultusunda şekillenmiştir. Hz. Peygamber'in örnek davranışları ve vahiy yoluyla gelen ilahi emirler, kadınların toplum içinde önemli bir yer edinmesini sağlamıştır. Bu durum, kadınların güçlü birer birey olarak topluma katılımını ve haklarını korumasını desteklemiştir.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.