Metropolitan Museum of Art hangi ülkede

Metropolitan Museum of Art hangi ülkede
Metropolitan Museum of Art hangi ülkede, Google Doodle olan Metropolitan Sanat Müzesi özellikleri neler, Metropolitan Sanat Müzesi ne zaman kuruldu detaylı bilgiler vereceğiz.

Metropolitan Sanat Müzesi, The Metropolitan Museum of Art (The Met olarak da kısaltılabilir), dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden bir tanesidir. Manhattan, New York'taki Central Park'ın yanında yer alan müze, The Cloisters adı verilen Orta Çağ sanatını barındıran bölümü bünyesinde bulundurur. Müzede eski doğu, Mısır, Yunan ve Roma dönemlerine ait eserler bulunmaktadır.

Avrupa orta çağ koleksiyonunun bir bölümü ise Manhattan'ın kuzey ucundaki ek binada bulunur. Müze içerisinde bir araştırma kitaplığı, çocuklar için bir bölüm ve etkin bir eğitim sergisi bulunur. Müzede batı resim sanatının öne çıkan isimlerine ait tablolar da bulunmaktadır. New York'un Tüm Vermeerleri filminde ana mekanlardandı.

Metropolitan museum of art hangi ülkede

New York, Amerika Birleşik Devletleri

Metropolitan sanat müzesi ne zaman kuruldu

13 Nisan 1870 (150 yıl önce)

38
51
3
1
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.