Mevsimlerin özellikleriyle ilgili bildiklerinizi paylaşınız

Mevsimlerin özellikleriyle ilgili bildiklerinizi paylaşınız
Mevsimlerin özellikleriyle ilgili bildiklerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mevsimlerin özellikleriyle ilgili bildiklerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız

Ödev cevabı kısaca : Mevsimler, doğanın değişen yüzüdür. İlkbaharda çiçekler açar, yazın güneşle ısınırız, sonbaharda yapraklar renk değiştirir, kışın kar yağar. Her mevsimde farklı güzellikler ve aktiviteler bizi bekler.

  • Kış: Aralık, ocak ve şubat kış aylarıdır. Kış mevsimi en soğuk mevsimdir. Kar kış mevsiminde yağar. Bu mevsimde tabiat ölmüş gibidir.
  • İlkbahar: Mart, nisan ve mayıs ilkbahar aylarıdır. Bu mevsimde havalar ısınmaya başlar. Bahar yağmurları ekilen ekinleri ve diğer bitkileri besler. İlkbaharda doğa canlanır, etraf yemyeşil olur.
  • Yaz: Haziran, temmuz ve ağustos yaz aylarıdır. Yaz, en sıcak mevsimdir. Bu mevsimde bitkiler olgunlaşır; bolluk, bereket yaşanır. Yaz mevsiminde yağmur çok az yağar, derelerin ırmakların suyu azalır, kimisi de kurur.
  • Sonbahar: Eylül, ekim ve kasım sonbahar aylarıdır. Sonbaharda havalar soğumaya başlar. İnsan ne giyeceğini şaşırır. Kuraklık artık bitmeye, yağmurlar yağmaya başlar. Tarlalara ekinler ekilir.

1
0
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.