Meyve ve sebzelerin depolandığı yerlerde kışın ve yazın büyük kaplarda su konulmasının faydası

Meyve ve sebzelerin depolandığı yerlerde kışın ve yazın büyük kaplarda su konulmasının faydası
Meyve ve sebzelerin depolandığı yerlerde kışın ve yazın büyük kaplarda su konulmasının faydası nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Meyve ve sebzelerin donmaması için depolandığı kapalı yerlerde kışın büyük kaplarda su konulur.Bu kaplardaki su doğuktan donarken ısı kaybeder ve bu ısıyı çevreye verir böylece ortamın ısınmasına yani meyve sebzenin donmamasına yardımcı olur.Yazın ise bu yöntem çok sıcaklarda nem dengesini sağlayacaktır böylece meyve sebzenin bozulmasının önüne geçilmesine yardımı olacaktır.

Kapalı mekanların aşırı soğumasını önlemek amacıyla ortama su konulmasının yararı nedir? Isıtılması zor depolarda bulunan sebze ve meyvelerin soğuk kış günlerinde donmaması için depoya su dolu kaplar konulur.

Donma sırasında madde ısı kaybederken erime ve buharlaşma sırasında dışarıdan ısı alır. Soğuk kış günlerinde ısıtılması zor olan kapalı ve büyük depolardaki sebze ve meyvelerin donmaması için depoya içi su dolu kaplar yerleştirilir. Kaplarda bulunan su, soğuktan dolayı donarken ısı kaybeder. Suyun donması sırasında dışarıya verilen ısı, ortamın ısınmasını sağlar.

Su her sıcaklıkta buharlaşır. Su buharı sıvı hâle geçerken ortama bir miktar ısı verir. Bu nedenle kapalı mekanların aşırı soğumasını önlemek için ortama su konulur. 

306
238
192
71
36
71
122
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.