Meyve veren ağaç taşlanır atasözünün anlamı nedir

Meyve veren ağaç taşlanır atasözünün anlamı nedir
Meyve veren ağaç taşlanır atasözünün anlamı ve açıklaması nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Meyve veren ağaç taşlanır atasözünün açıklaması ve anlamı:

Gündelik hayatını yaşayan sıradan insanlarla pek uğraşan olmaz. Ama toplumda bir konum edinmiş, bilgili, becerikli ve başarılı kimse kolayca hedef olur; haksız saldırılara maruz kalır. Çünkü onun toplumdaki konumu kimilerinin kıskançlık duygularının kabarmasına yol açar.

İnsanlar gibi topluma faydası olan, haklı olarak ün edinmiş kurum ve kuruluşlar da başarılarından dolayı kıskanılır. Bunları karalamak için de yalan ve iftiralara başvuranlar olur.

Meyve veren ağaç taşlanır atasözünün TDK sözlüğünde göre anlamı şudur;

Bilgili, hünerli, işinde başarılı olan kimseler kıskanılır, eleştirilir ve işlerini yapmaları zorlaştırır, anlamında kullanılan bir sözdür. Yani başarılı kimseleri kıskanarak kötü duruma sokmaya çalışırlar buna da atalarımız meyve veren ağaç taşlanır demiştir.

4
0
3
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.