Mezopotamya’daki ekonomik faaliyetlerle ilgili hangi bilgilere ulaşabiliriz

Mezopotamya’daki ekonomik faaliyetlerle ilgili hangi bilgilere ulaşabiliriz
Mezopotamya’daki ekonomik faaliyetlerle ilgili hangi bilgilereulaşabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya tarihinde Fırat ve Dicle nehirleri arasında kalan bölgeye Mezopotamya denir. Mezopotamya ekonomisinin başlıca temeli tarıma dayanır. Bunun dışında önemli gelir kaynaklarının bir diğeri hayvancılıktır. Tarım ve hayvancılıkta verimli bir uygarlık olması diğer ülkelerle ticari ilişkilerinin gelişmesini sağlamıştır. Çünkü elde ettikleri tarım ve hayvancılık ürünlerinin bir kısmını kendileri tüketirlerken bir kısmını da diğer ülkelerde olup kendi topraklarında bulunmayan ürünlerle değiş tokuş aracı olarak kullanmışlardır. Ürünleri çeşitlendikçe üretim alanları da genişlemiştir.

Mezopotamya, insanlık tarihinde en önemli medeniyet gelişmelerinin yaşandığı coğrafyadır. Bu nedenle sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik gelişmeler en önce Mezopotamya coğrafyasında gerçekleşmiştir. Yapılan kazılar sonucunda ulaşılan tarihi eserlerde coğrafyada ekonomik faaliyetlerin nasıl olduğuna da ulaşılmıştır.

Mezopotamya’daki ekonomik faaliyetlerle ilgili şu bilgilere ulaşabiliriz:

  • Tarihi coğrafyada tarım faaliyetleri yapılarak borsası oluşturulmuştur.
  • Tarihi coğrafyada hayvancılık yapılarak dericilik ve hayvancılık faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.
  • Tarihi coğrafyada madencilik yapılarak taş işlemeciliği ve dokumacılık faaliyetleri de yapılmıştır.

En ilkel ekonomik faaliyetlerinin dönemine göre en gelişmiş faaliyetler olarak gerçekleşmesinde tarihi coğrafya dünyanın merkezi haline gelmiştir. Böylece birçok medeniyetin kurulmasında önemli bir yere sahiptir.

232
1240
269
191
187
114
715
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.