Michel de Montaigne kimdir, kısa hayatı, edebi kişiliği ve eserleri

Michel de Montaigne kimdir, kısa hayatı, edebi kişiliği ve eserleri
Michel de Montaigne kimdir, kısa hayatı, edebi kişiliği ve eserleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Michel Eyquem de Montaigne (d. 28 Şubat 1533 – ö. 13 Eylül 1592) Fransız yazar. 16. yüzyıl Fransız deneme yazarıdır. Ailesinin isteği üzerine Alman bir eğitmen tarafından yetiştirildi. Eğitim süresince Yunan ve Latin edebiyatını ve dilini öğrendi. Bordeaux Edebiyat Fakültesinde felsefe okudu. Parlamentoda danışmanlık yaptıktan sonra belediye başkanlığı ve milletvekilliği görevleri aldı. “Denemeler” adlı eseriyle klasik kuşkuculuğu yeniden gündeme getiren Montaigne, bilgiyi keşfetmenin yeni yollarını bulmak için çabaladı. Üç cilt olan bu eserinde dayanışma, insan sevgisi, özgürlük, iyimserlik ve okuma alışkanlığı üzerine özgün yazılar kaleme aldı. Yazar, eserinde yeni bir eleştiri anlayışı getirmiştir.

Başlıca eserleri: Denemeler ( deneme ).

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.