Mıknatıs ile ayırma yöntemi nerelerde kullanılır

Mıknatıs ile ayırma yöntemi nerelerde kullanılır
Mıknatıs ile ayırma yöntemini nerelerde kullanabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mıknatıs manyetik alan oluşturur. Demir, nikel, kobalt gibi maddelerin çekilmesine yarayan madde olarak mıknatıs olarak bilinmektedir. Mıknatıs yalnızca bu maddeleri çekmektedir. Mıknatıs, karışımları ayırma yöntemleri arasında bulunmaktadır. Mıknatısla ayırma, içinde demir, nikel, kobalt olan karışımları ayırmak için kullanılır.

Mıknatıs ile ayırma yöntemleri çöplerin ayrıştırılması, geri dönüşüm ve geri kazanım alanlarında kullanılmaktadır. Mıknatısla ayırma sıklıkla kullanılan ayırma yöntemleri arasında yer almaktadır. Mıknatısla ile ayırma sadece demir, nikel ve kobalt gibi maddelerin karışımlarda yer almasında kullanılmaktadır.

Günümüzde çöplerin ayrıştırılması alanında mıknatısla ayırma büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bu da zaman kazandırma olarak işe yarar.

  • Çöplerden metal parçaları ayırma
  • Talaş gibi maddelerin içine düşen iğneyi arayıp bulma
  • Tahta veya plastik parçalar içine düşen çiviyi mıknatıs yöntemi ile ayırabiliriz
  • Madenlerde toprak içindeki metal madenlerini ayırmak için mıknatıs ile ayırma yöntemi kullanılır

1708
1740
397
298
410
357
1803
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.