Mıknatısla ayırma yöntemi nedir

Mıknatısla ayırma yöntemi nedir
Mıknatısla ayırma yöntemi nedir, mıknatısla ayırma yöntemi nerelerde kullanılır, hangi karışımlar mıknatıs yardımıyla ayrılabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mıknatısın çektiği demir gibi maddeler ile karışmış başka maddeleri birbirinden ayırmak için bu yöntem kullanılır. İçinde mıknatısın çekebileceği maddelerin bulunduğu karışımları ayırmak için mıknatısla ayırma yöntemini kullanırız. Bu yöntemde kullandığımız araç mıknatıstır.

Örnek: Mesela çöpler içerisinden mıknatıs yardımıyla karışmış olan demir ayrıştırılır. Aynı zamanda demir tozu ile karışmış olan şeker bu yöntem aracılığı ile birbirinden ayrılır. Örneğin demir tozu-kum karışımında, karışımdaki demir tozunu ve kumu ayırmak için karışıma mıknatıs yaklaştırırız. Mıknatısın, karışımdaki demir tozlarını çektiğini ve geriye sadece kumun kaldığını gözlemleriz.

Mıknatıs demir (Fe), nikel (Ni), kobalt (Co) metallerine manyetik etki uygular. Yapısında bu metallerden birini barındıran karışımları ayırmak için mıknatıs kullanılır. Örneğin demir tozu – sofra tuzu karışımı, nikel tozu – tebeşir tozu karışımları bu yöntemle ayrılır.

52
13
14
1
6
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.