Mikroskop nasıl keşfedilmiş olabilir

Mikroskop nasıl keşfedilmiş olabilir
Mikroskop nasıl keşfedilmiş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mikroskobu, ilk önce Hollandalı Zacharias Janssen'in, 1590 olaylarında bir teleskobu tadil etmek suretiyle meydana getirdiği kabul edilmektedir. Ancak bu sıralarda başka Hollandalı, Alman, İngiliz ve İtalyan bilginleri de, mercek sistemi tersine çevrilmiş bir teleskobun, cisimleri büyütmek için kullanılabileceğinin farkına varmışlardır.

Nitekim dünyanın güneş etrafında döndüğünü açıkladığı için, engizisyon işkencesine tabi tutulan ve dünyayı güneş etrafında döndüğünü iddia etmekten vazgeçmesi şartıyla Papa tarafından serbest bırakılan meşhur İtalyan bilgini Galilei Galileo (1564-1642) iki mercek kullanarak bazı tecrübelerde bulunmuştu. Bugünkü mikroskobun ana prensiplerini ise 17. asırda Hollandalı Anton van Leeuwenhoek ve İngiliz Robert Hooke bulmuşlardır.

Elektrdon mikroskobu ne zaman bulundu

1932 yılında Berlin’de M.Knoli ve E.Ruska tarafından yapılmasından sonra, hızlı bir gelişme kaydedildi ve büyütme oranı 17 kez den 700 e çıkarıldı.

Mikroskop ilk bulunduğu günden günümüze kadar çeşitli mikroskoplar bulunmuş ve kullanılmıştır.

  • Mikroskobu, Hollandalı Zacharias Jansen 1590 yılında bulmuştur.
  • Galillei maddeleri 2 bin kez büyüten bir mikroskop geliştirdi.
  • Bugünkü mikroskoplar 17. Yüzyılda bulunmuştur.
  • İlk elektron mikroskobu 1932 yılında bulunmuştur.
  • Günümüzde mikroskopların büyüme oranları binlerce kez arttırılmıştır.

63
88
60
105
106
60
54
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.