Millet olarak bizi birbirimize bağlayan değerlerden hangilerini biliyorsunuz

Millet olarak bizi birbirimize bağlayan değerlerden hangilerini biliyorsunuz
Millet olarak bizi birbirimize bağlayan değerlerden hangilerini biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu değerler, dil, örf ve âdetler, din, sanat, dünya görüşü ve tarihtir. İşte, bu altı değeri bir olan topluma, millet denilmektedir.

Bizler millet olarak aynı vatan toprakları üzerinde yaşıyoruz. Bayrağımız, İstiklâl Marşımız, dinimiz, örf ve âdetlerimiz birdir. Vatanımızın herhangi bir köşesinde bir olay olsa bundan hepimiz etkileniriz. Sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı paylaşır, zorlukları birlikte aşmaya çalışırız. Bayramlarımızı, kandil gecelerimizi sevinç ve coşku içinde birlikte kutlarız. Cami ve mescitlerde yan yana ibadet ve dua ederiz. Aynı dine, aynı peygambere ve aynı ilahi kitaba inanırız.

Toplumumuzu birleştiren temel değerlerin başında Hz. Peygamber (s.a.v.) ve ehl-i beyt sevgisi, vatan ve millet sevgisi, bayrağımıza ve İstiklâl Marşımıza saygı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anmak gelir.

40
133
35
134
135
2
136
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.