Millî çıkarlara aykırı yayın denilince aklınıza neler gelmektedir

Millî çıkarlara aykırı yayın denilince aklınıza neler gelmektedir
Millî çıkarlara aykırı yayın denilince aklınıza neler gelmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yayın yapmak ve bunu kitle iletişim araçları ile gerçekleştirmek, milli çıkarlar gereğince yapılmakta ve kanunlar çerçevesinde ilerlemektedir. Milli çıkarları korumak birinci öncelik olarak işlenmelidir. Küresel ve ulusal yayınların milli çıkarlara uygun olarak yapılması gerekir.

Milli çıkarlara aykırı yayın, devlet sırlarının ifşa edilmesi, toplum ahlakını ve mirasını zedeleyen kötüleyici yayınların yapılması anlamına gelir. Bu yasak bir şeydir. Yasak yayın yapmak suç işlemektir. Bu suçun da para ve hapis cezası bulunmaktadır. Suçun durumuna ve büyüklüğüne göre ceza da ağırlaştırılmaktadır. Ulusal yayınların kanunlara uygun olarak yapılması ve topluma zarar vermemesi gerekir.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıyı da okudular

Kitle iletişim aracının muhtar adayı açısından önemi nedir konulu yazımızı okumak için tıklayınız

29
79
511
28
28
28
296
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum