Millî egemenlik ve bağımsızlık denildiğinde aklınıza neler geliyor

Millî egemenlik ve bağımsızlık denildiğinde aklınıza neler geliyor
Millî egemenlik ve bağımsızlık denildiğinde aklınıza neler geliyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Milli egemenlik ifadesi ile halkın kendisini yönetmesi, ülkedeki en üstün yönetici gücün hiçbir kişiye ya da zümreye ait olmaması anlaşılmaktadır. Egemenliğin millete ait olduğu ülkeler demokrasiye sahipken, yönetim şekli Cumhuriyet olur.

Milli bağımsızlıkta ise devletin, milletin geleceği hakkında vereceği kararlarda özgürce hareket edebileceği, sadece kendi milletini düşüneceği bir durum söz konusudur. Ülke, iç ve dış işlerinde başka hiçbir ülkeye bağımlı değildir.

Egemenliğin, yani devleti kurma, yönetme gücü, kişilere veya belli sınıflara değil, doğrudan doğruya millete ait olmasıdır. Türk Milleti milli egemenliği Anayasanın belirttiği organlar aracılığı ile kullanır.

Bağımsızlık, bir milletin veya bir devletin, kendi vatandaşları veya nüfusu tarafından erkince yönetilebilmesidir. Yani egemenlik haklarının başkasının elinde olmamasıdır.

153
117
114
114
363
115
403
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.