Millî egemenlik ve bağımsızlık sembolleri bizler için neden değerlidir

Millî egemenlik ve bağımsızlık sembolleri bizler için neden değerlidir
Millî egemenlik ve bağımsızlık sembolleri bizler için neden değerlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bağımsızlık bir milletin vazgeçilmez değerlerindendir. Bir milletin ve devletin bağımsız olduğunu gösteren semboller vardır. Bu semboller başka ülkelerin hakimiyeti altında olmadığımızı ve egemen olduğumuzu gösterir. Bu sembollerinin başında bayrağımız gelir. İstiklal Marşımız, kendi para birimimizin bulunması, anayasamız da bağımsızlığımızın sembollerinden biridir.

Bağımsızlık sembolleri milletimiz için çok değerlidir. Çünkü bağımsızlığımız uğrunda birçok şehitler ve büyük mücadeleler verilmiştir. Onlara ve bağımsızlığımıza duyulan saygıdan dolayı bağımsızlık sembolleri değerlidir.

Çünkü bunlar bizleri biz yapan bize ait kutsal değerlerdir. Marş gibi bayrak gibi. Bunlar bizim bugün nasıl bugünlere geldiğimizi göstermeleri bakımından önemlidir.

Bağımsızlık sembollerimiz bizim için çok değerlidir. Egemenlik ve bağımsızlık sembolleri ülkemizin tam bağımsız olduğunu gösteren değerlerdir. Bu sembollerden en önemlisi de bayrağımızdır. Bayrağa gereken önem ve saygıyı göstermeliyiz. O bayrağı ilan edene kadar, çok savaş yapılmış mücadele edilmiş o uğurda atalarımız şehit olmuştur.

Ulusal egemenlik ve bağımsızlık sembolleri, biz millet yapan, devlet olarak bir arda tutan değerlerdir. Bu sebepten bu sembolleri korumalı ve onlara saygı göstermeliyiz. Bu sembolleri şöyle sayabiliriz. Ay yıldızlı kırmızı renkli bayrağımız, Milli marşımız istiklal marşı, devletin bastığı paralar, kahraman ordu ve cumhurbaşkanlığı forsudur.

110
69
269
83
68
527
86
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum