Millî egemenlik ve bağımsızlık sembollerimiz, geleceğimiz için neden önemlidir

Millî egemenlik ve bağımsızlık sembollerimiz, geleceğimiz için neden önemlidir
Millî egemenlik ve bağımsızlık sembollerimiz, geleceğimiz için neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bağımsızlık sembollerimiz bizim için çok değerlidir. Egemenlik ve bağımsızlık sembolleri ülkemizin tam bağımsız olduğunu gösteren değerlerdir. Bu sembollerden en önemlisi de bayrağımızdır. O bayrağı ilan edene kadar, çok savaş yapılmış mücadele edilmiş o uğurda atalarımız şehit olmuştur.
Ulusal egemenlik ve bağımsızlık sembolleri, bizi millet yapan, devlet olarak bir arda tutan değerlerdir.  Bu sebepten bu sembolleri korumalı ve onlara saygı göstermeliyiz. 

Ülkemizin Tüm milli egemenlik ve bağımsızlık sembollerini her zaman korumaya özen göstermeliyiz. Bunlar bizim her zaman ayakta kalmamız ve ülkemizin daha güçlü hale gelmesi için büyük bir öneme sahiptir. Tarihimiz bizim için her zaman önemli olmalı ve gelecek nesillere de aktarılmalıdır.

Millî Egemenlik ve Bağımsızlık Sembolleri

Bayrağımız, en güçlü ve önemli bağımsızlık sembolümüz bayrağımızdır.

İstiklal Marşımız (12 Mart 1921), İstiklal Marşımız ünlü şair Mehmet Akif Ersoy’a aittir.

Başkentimiz Ankara, Milli egemenlik ve özgürlüğe dayalı olan tüm temeller Ankara şehrinde atılmıştır.

Dilimiz Türkçe, bir ülkenin en önemli özgürlük ve bağımsızlığını dili anlatır. 

Paramız (Türk Lirası), Ülkelerin en önemli bağımsız sembollerinden biri paradır. 

Cumhurbaşkanlığı Forsu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ikametgahında bulunan Cumhurbaşkanlığı forsu, bağımsızlık sembolleri içerisinde yer almaktadır. 

1036
671
274
162
85
167
939
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.