Millî Mücadele Dönemi’nde millî egemenliğe dayalı bir devlet kurulmasına rağmen cumhuriyetin ilanı niçin daha sonraya bırakılmış

Millî Mücadele Dönemi’nde millî egemenliğe dayalı bir devlet kurulmasına rağmen cumhuriyetin ilanı niçin daha sonraya bırakılmış
Millî Mücadele Dönemi’nde millî egemenliğe dayalı bir devlet kurulmasına rağmen cumhuriyetin ilanı niçin daha sonraya bırakılmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dönemin şartları uygun olmadığı için henüz rejimin adı konulamamıştı. Mustafa Kemal, inkılapları yeri ve zamanı geldiğinde yürürlüğe koymak istemiştir. Bu konuda disiplinli, kararlı ve sabırlı hareket etmiştir.

O dönem Milli Mücadele devam etmekteydi Ayrıca saltanatla kaldır olmamıştı Ulus olarak Saltanatın kaldırılmasına insanlar hazır değildi bu da Milli mücadeleyi olumsuz olarak etkileyebilir insanların İstanbul hükumetinden tarafa hareket etmesine sebep olabilirdi.

Öncelik Milli Mücadele’ye zaferle sonuçlandırmaktır. Millete tam olarak bağımsız yapmak gerekiyordu Kurtuluş Savaşı bitmeden Cumhuriyeti ilan etmek yanlış olacağı için Mustafa Kemal bunu askıya aldı.

5
5
12
8
10
135
134
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.