Millî Mücadele Dönemi’nde yapılan kongreler hangileridir

Millî Mücadele Dönemi’nde yapılan kongreler hangileridir
Millî Mücadele Dönemi’nde yapılan kongreler hangileridir? bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Milli Mücadele Dönemi Genelgeler ve Kongreler

Milli mücadeleyi oluşturan birçok faktör vardır. Birinci Dünya Savaşında kaybedip yıkılan Osmanlı Devleti'nin küllerinden bağımsız ve özgür bir devlet kurmak bu mücadelenin ana gayesidir. Halkın büyük bir fedakarlık ile canını ortaya koyduğu bu süreçte Atatürk doğal lider olarak ön plana çıkmıştır. Şimdi sırasıyla genelgeler milli mücadele dönemindeki genelge ve kongreleri ele alalım:

  • Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışı (19 Mayıs 1919)
  • Havza Genelgesi (28 Mayıs 1919)
  • Amasya Genelgesi (22 Haziran 1919)
  • Erzurum Kongresi (23 Temmuz - 7 Ağustos 1919)
  • Balıkesir Alaşehir Kongreleri (26 Temmuz - 25 Ağustos 1919)
  • Sivas Kongresi (4 - 11 Eylül 1919)

Yukarıda genelgeler ve kongreler kısaca listelenmiştir. Tarihlere bakıldığı zaman mayıs ayında başlayan hazırlık süreci eylül ayı gibi tamamlanmıştır. Yani halkı uyandırma hareketi yaklaşık 4 aylık bir süre almıştır. Bu sürede çok önemli işler yapılmıştır. Eş zamanlı olarak faaliyet gösteren Kuva-i Milliye milis kuvvet olarak düşmanı bezdirmede çok önemli rol üstlenmiştir.

1833
1839
453
201
106
404
891
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.