Millî Mücadele’miz kazanılmasaydı millî birlik ve beraberlik ile temel hak ve özgürlüklerimizden bahsedilebilir miydi

Millî Mücadele’miz kazanılmasaydı millî birlik ve beraberlik ile temel hak ve özgürlüklerimizden bahsedilebilir miydi
Millî Mücadele’miz kazanılmasaydı millî birlik ve beraberlik ile temel hak ve özgürlüklerimizden bahsedilebilir miydi konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Millî Mücadele’miz kazanılmasaydı millî birlik ve beraberlik ile temel hak ve özgürlüklerimizden bahsedilebilir miydi

Ödev cevabı kısaca : Millî Mücadele kazanılmasaydı, işgal altındaki Türkiye'nin temel hak ve özgürlükleri büyük ölçüde sınırlanmış olurdu. İşgalci güçler tarafından yönetilen bir Türkiye'de millî birlik ve beraberlik çok zor olurdu, çünkü işgalciler, halkın özgürlüklerini kısıtlar ve millî birliği baltalardı. Dolayısıyla, Millî Mücadele'nin kazanılması, millî birlik ve beraberliğin sağlanmasını ve temel hak ve özgürlüklerin korunmasını mümkün kılmıştır. Kazanılmasaydı, Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar çok daha zor ve olumsuz olurdu.

1231
519
197
233
23
59
366
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.