Millî Mücadele’nin hazırlık döneminde yeni bir devletin kurulacağına yönelik belirtiler nelerdir

Millî Mücadele’nin hazırlık döneminde yeni bir devletin kurulacağına yönelik belirtiler nelerdir
Millî Mücadele’nin hazırlık döneminde yeni bir devletin kurulacağına yönelik belirtiler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Milli mücadele öncesinde Mustafa Kemal Atatürk kongrelerde alınan kararlar içerisinde ulusal kararlar almış, milli sınırlar içerisinde vatan bir bütündür, parçalanma ibaresi ile ilk defa milli sınırlarda bahsedilmiştir.

Ayrıca Osmanlı üzerine düşen görevi yerine getirmediği durumda vatan topyekun savunulacak geçici bir hükmet kurulacak, Kuvâ-yı Millîye etkin ve milli irade hakim kılınacak şeklinde kararlar alınmıştır. Bu sayede ulusal egemenlik ve ulusal bağımsızlık, hedef alınmış, Osmanlı üstüne düşen görevi yapmadığı takdirde yeni bir hükumet kurulacağı belirtilmiştir.

5
34
247
10
2
3
260
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.