Millî Mücadele’nin savaş dönemi ve diplomatik dönemi terimlerini açıklayınız

Millî Mücadele’nin savaş dönemi ve diplomatik dönemi terimlerini açıklayınız
Millî Mücadele’nin savaş dönemi ve diplomatik dönemi terimlerini açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Savaş dönemi: Milli Mücadelenin savaş döneminde askeri şekilde savaş yapılır ve karşılaşa yapılır. Bu dönemde askeri olarak savaşlar yaşanır.

Savaş döneminin tanımı “savaş olan dönemdir”. Ancak bu tanımı öne çıkartmak için savaşın ne olduğuna bakılabilir. Savaş ise devletler, hükümetler, toplumlar veya paralı askerler, isyancılar ve milisler gibi paramiliter gruplar arasında yoğun bir silahlı çatışmadır. Genellikle, düzenli veya düzensiz askeri kuvvetler kullanılarak aşırı şiddet, saldırganlık, yıkım ve ölüm oranı ile karakterizedir. Savaş, savaş türlerinin veya genel olarak savaşların ortak faaliyetlerini ve özelliklerini ifade eder. Toplam savaş tamamen meşru askeri hedeflerle sınırlı olmayan ve kitlesel sivil veya muharip olmayan diğer acı ve zayiatlarla sonuçlanabilen savaştır.

Diplomatik dönemi: Milli mücadelenin diplomatik döneminde antlaşmalar imzalanır . Diplomatik ilişkiler düzenlenir askeri değil siyasi olarak gelişme yaşanır. Devletler arası olan ilişkiler ve antlaşmaların bulunduğu döneme verilen isimdir.

56
9
14
3
13
5
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.