Millî ve manevi değerlerin şiirlerde konu edilmesi şiirin dil ve anlatımını nasıl etkiler

Millî ve manevi değerlerin şiirlerde konu edilmesi şiirin dil ve anlatımını nasıl etkiler
Millî ve manevi değerlerin şiirlerde konu edilmesi şiirin dil ve anlatımını nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şiir; duygunun, düşüncenin, hayalin estetik bir dille ve belli kurallarla ifade edildiği edebi türdür. Hiç şüphesiz şiirin temeli duygulara dayanmaktadır. Şiir bir nevi şairin duygularının dışavurumudur.

İnsanlar için önemli bazı ortak duygular vardır aşk, özlem, korku, sevinç ,hüzün gibi. Bunların yanında milli değerler ve manevi değerler de insanların duygu yönünde yer alan temel ögelerdir. Çünkü bu ögelere verilen değer manen hissedilen bir şeydir. Buradan hareketle, sonuç olarak, şiirin temel konularından biri de milli ve manevi unsurlar ve bunlara verilen değerdir.

  • Şiirin türünü etkiler. Milli unsurların bulunduğu şiir türleri genellikle epik şiir türündedir.
  • Dil ve anlatımını etkiler. Daha sade ve halka yakın bir dil kullanılır.
  • İçeriği etkiler. Milli ve manevi değer olan temel ögeler yer alır. Eşya olabilir, varlık olabilir, soyut-somut olabilir.
  • Şekil özelliklerini ve ölçüsünü etkiler. Genellikle bu konuları işleyen şiirler kendi milli şekilleri ile yazılır. Ya da milletçe benimsenmiş şekillerle yazılır. Bu konuda İslam öncesi edebiyatımızda var olan nazım birimi dörtlük genellikle bizim şiirlerin temel birimi olmuştur. Aynı zamanda milli ölçümüz de hecedir.

2
1
1
0
1
5
3131
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.