Minicik bir fidandan kocaman ağaçlar, ağaçların budanan dallarından yeni dallar nasıl oluşuyor

Minicik bir fidandan kocaman ağaçlar, ağaçların budanan dallarından yeni dallar nasıl oluşuyor
Minicik bir fidandan kocaman ağaçlar, ağaçların budanan dallarından yeni dallar nasıl oluşuyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ağaçlar, nasıl bir merak merakı mi? Gelin birlikte öğrenelim. Bütün nüfus tohumdan çoğalır. Örneğin yeni bir çam ağacı ancak bir çam tohumundan oluşur. Toprakla buluşan tohum, toprak nemi soğur ve yavaş yavaşye başlar. Eğer uygun bir şekilde bir sıcaklıkla dolum dolum sıcaklığı başlayacak. Şişmiş haldeki tohum bir süre sonra yarılır ve bir uç verir. Bu uçlar, çare için doğru yoldan ilerleyerek. Kökün hakkında, yer bilgisi derinliklerine doğru olur. Büyüy kökler, bir süre sonradan filizlenmiş körpe fidanının ekim olan olanmekten sağlar.

1
0
0
1
1
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.