Mintan, taşra, vilayet, başşehir, müstahak, sefil ve klakson kelimelerin anlamlarını sözlükten bularak birer cümlede kullanınız

Mintan, taşra, vilayet, başşehir, müstahak, sefil ve klakson kelimelerin anlamlarını sözlükten bularak birer cümlede kullanınız
Mintan, taşra, vilayet, başşehir, müstahak, sefil ve klakson kelimelerin anlamlarını sözlükten bularak birer cümlede kullanınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mintan, taşra, vilayet, başşehir, müstahak, sefil ve klakson kelimelerin anlamlarını sözlükten bularak birer cümlede kullanınız

Mintan: Yakasız, uzun kollu erkek gömleği. Örneğin: “Cepkenini, damalı mintanını çıkarmış, kolalı gömleğine kravatını bağlıyordu.”

Taşra: Bir ülkenin başkenti ve büyük kentleri dışında kalan bölgelere denir. Örnek: “Taşra illerinde yaşam daha sakin ve doğal.”

Vilayet: İl veya valilik anlamına gelir. Örnek: “Ankara, Türkiye’nin başkenti ve bir vilayettir.”

Başşehir: Başkent anlamına gelir. Örnek: “Ankara, Türkiye’nin başşehridir.”

Müstahak: Hak etmiş, layık. Örnek: “Bu ödülü kazanmak için çok çalıştı ve gerçekten müstahaktı.”

Sefil: Çok fakir, perişan durumda. Örnek: “Sefil bir hayat sürmek zorunda kaldı.”

Klakson: Araçlarda kullanılan siren veya korna. Örnek: “Trafikte klakson çalmak bazen gereklidir.”

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.