2023 Miraç Kandili ne zaman

2023 Miraç Kandili ne zaman
Miraç, İslam inancında, Peygamber Muhammed'in göğe yükselmesi hadisesi olup aslen "yükseğe çıkma" anlamına gelen söz, Arapça uruc (merdiven) kökünden gelir. Peki Miraç Kandili ne zaman ve hangi güne denk geliyor?

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili için geri sayım sürüyor. Miraç Kandili, 23 Ocak'ta başlayan "üç aylar"ın ilki olan recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor. Bu yıl Miraç Kandili 17 Şubat 2023 Cuma günü idrak edilecek.

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili'nin 17 Şubat'ta ve "ramazanın müjdecisi" kabul edilen Berat Kandili'nin 6 Mart'ta idrak edilmesinin ardından Müslümanlarca "on bir ayın sultanı" olarak tanımlanan ramazan 23 Mart'ta başlayacak.

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan 17 Nisan'da idrak edilecek ve Müslümanlar 21 Nisan'da Ramazan Bayramı'nı karşılayacak.

Miraç, İslam dininde ve mitolojik anlatımlarında, Hz. Muhammed'in göğe yükselip, Allah ve öte âlemleri ile görüp geriye döndüğü rivayetlerine verilen isimdir.

2023 Kandil Tarihleri

  • 26 Ocak Perşembe : Regaib Kandili
  • 17 Şubat Cuma: Miraç Kandili
  • 6 Mart Pazartesi: Berat Kandili
  • 26 Eylül Salı: Mevlid Kandili

2
1
1
0
0
0
151
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.