Miryokefalon Savaşı’nın Türk tarihindeki önemi

Miryokefalon Savaşı’nın Türk tarihindeki önemi
Miryokefalon Savaşı’nın Türk tarihindeki önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Anadolu’nun Türk yurdu olmasında tarih içinde birçok önemli savaş meydana gelmiştir. Bunlardan ilki 1040 yılında gerçekleşen Dandanakan Savaşıdır. Ardından 1071 yılında Bizans ile Türk orduları arasında Malazgirt Savaşı meydana gelerek Anadolu’nun kapıları Türklere açılmıştır.

1176 yılında gerçekleşen Miryokefalon Savaşı sonucunda Anadolu coğrafyası Türk yurdu haline gelmiştir. bu savaşla Anadolu’nun Türklere ait olduğu kanıtlanmıştır. Anadolu coğrafyasından Türklerin çıkarılamayacağı anlaşılmıştır. Türkler, Anadolu’yu yurt edinmiş ve bedel ödeyerek vatanlarını savunmaya başlamışlardır. Bin yıllık vetire böylece kesin olarak başlamıştır. Tarih boyunca da bu şekilde de devam etmiştir. En son Milli Mücadele de Anadolu’nun terk edilemez olduğu gözler önüne sermiştir.

Tarihte toplumlar için dönüm noktaları vardır. Malazgirt Meydan Savaşı, İstanbul'un Fethi, Çanakkale Savaşı, Başkomutanlık Meydan Savaşı bunlar;

Türklerin Anadolu'daki dönüm noktalarıdır.

Bunların yanı sıra bir de Miryakefalon Savaşı vardır. Bu savaş da Türk tarihi açısında diğer saydıklarımız kadar önemlidir. Bu savaştan sonra Bizans İmparatorluğu Anadolu Selçuklu Devletine karşı saldırgan politikadan savunma politikasına geçmiştir.

Anadolu'nun Türkleşmesi daha da hızlanmıştır. Bu savaşın sonunda Anadolu'nun Türklerin yurdu olduğu tamamen kabul edilmiştir. Bir daha çıkmamak üzere Anadolu'ya yerleşmiştir.

265
582
170
268
37
34
361
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.