Misak-ı millî kararları alınırken milletvekilleri hangi ilke doğrultusunda hareket etmişlerdir

Misak-ı millî kararları alınırken milletvekilleri hangi ilke doğrultusunda hareket etmişlerdir
Misak-ı millî kararları alınırken milletvekilleri hangi ilke doğrultusunda hareket etmişlerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Son Osmanlı Mebusan Meclisi’nin Misak-ı Milliyi kabul etmesini itilaf devletlerini rahatsız etti. 13 Kasım 1918’de fiilen işgal ettikleri İstanbul’u bu sefer 16 Mart 1920’de resmen işgal ettiler. Milletvekillerinin çoğunu tutukladılar bir kısmını da Malta’ya sürdüler. Karakolları basarak askerlerimizi Şehit ettiler.

Mustafa Kemal’in İstanbul’un işgal haberini Manastırlı Hamdi tarafından kendisine çekilen telgrafla aldı. (Mustafa Kemal’in Mebusan Meclisi’nin İstanbul’da toplanmaması uyarısında ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Bu onun ileri görüşlülüğünü gösterir.

2
5
6
1
1
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.