Mısırlıların dinî inançlarının tıp ve mimariye olan etkileri
Mısırlılar, dini inançlarının tıp ve mimariye olan etkileri bulunmaktadır. Mısırlıların, dini inançları oldukça yoğun ve mistik etkiler taşıyan inançlar olmuştur. Sihir, büyü gibi metafizik olayların da etkili olduğu sosyal hayatın içinde tıp ve mimari de payını almıştır.
Mısırlıların gizemli inşalar yapması ve çeşitli teknik aletlerle bu binaları ortaya koyması dini inançlarında devlet başkanlarına tanrı gözüyle bakmaları kapsamında da değerlendirilebilir. Mabetler şeklinde ortaya konan bu yapıların sırları hala çözülememektedir. Tıp alanında da çeşitli ilaçların kullanılması ve bitkilerin yasaklanması da söz konusu olmuştur. Mısırlılar, tıp ve mimariye büyük katkıda bulunmuştur.
Mısırlıların çok tanrılı inancında ölümden sonra hayatın öbür dünyada devam ettiğine inanılırdı. Bu yüzden de insanların bedenleri korunsun diye mumyalanırdı. Hatta insanlar çok sevdikleri veya tanrıların sembolleri olarak görünen hayvanlar tarafından korunmaya devam etsin diye bu hayvanlar da mumyalanıp gömülürlerdi.
Mumyalamanın yanı sıra, tıp biliminin de insanlara bazı tanrı ve/veya tanrıçalar tarafından öğretildiğini yazan Antik Mısırlılar bu konuda da değişik stratejiler ve çözümler üretmiştir.
Mimariye gelince, bizim çoğunlukla "piramitler" olarak adlandırdığımız anıt-mezarlar da Antik Mısır dini inancının bir sonucudur.
Antik Mısırlılar aynı zamanda çok güzel ve büyük tapınaklar inşa etmişler ve bu tapınakları hiyeroglifler ve heykeller ile süslemişlerdir.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.