MÖ 5. yüzyılda yaşadığı tahmin edilen İskit Tigini’ne ait olan ve Esik kurganından çıkarılan Altın Elbiseli Adamı araştırın

MÖ 5. yüzyılda yaşadığı tahmin edilen İskit Tigini’ne ait olan ve Esik kurganından çıkarılan Altın Elbiseli Adamı araştırın
MÖ 5. yüzyılda yaşadığı tahmin edilen İskit Tigini’ne ait olan ve Esik kurganından çıkarılanAltın Elbiseli Adamı araştırın konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : MÖ 5. yüzyılda yaşadığı tahmin edilen İskit Tigini’ne ait olan ve Esik kurganından çıkarılan “Altın Elbiseli Adam” ı araştırarak elde ettiğiniz bilgileri sınıfta paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Altın Elbiseli Adam, MÖ 5. yüzyılda yaşamış bir İskit savaşçısına ait altın kaplamalı elbise ve diğer buluntularla ünlü bir arkeolojik keşiftir. Kazakistan'ın Esik kurganından çıkarılan bu figür, İskit kültürünün tarihini ve sanatsal yeteneklerini yansıtır.

536
290
1000
17
17
253
736
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.