Modern haritacılık hangi kolaylıkları sağlamıştır

Modern haritacılık hangi kolaylıkları sağlamıştır
Modern haritacılık hangi kolaylıkları sağlamıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teknik, sanat ve bilimin bir arada uygulanması ile harita ve benzeri gösterimlerin meydana getirilmesi amacı ile yapılan tüm çalışmalar haritacılık, kartografya olarak ifade edilmektedir. Harita ve benzeri gösterimlerin yanı sıra bu gösterimlerin üç boyutlu ortamlara aktarılması da haritacılıktan faydalanılmaktadır.

Bir bölgenin belirli bir ölçek altında küçültülerek kuşbakışı olarak bir boyuta yansıtılması harita olarak adlandırılmaktadır. Haritanın belirli türleri bulunmaktadır. Haritalar ile belirli bölgelerin coğrafi, fiziki, nüfus ve iklim gibi yapılarının ele alınması sağlanmaktadır. Günümüzde haritacılık bu safhayı geçmiş, teknolojik boyutta gelişmeler göstererek günümüz hayatına uyum sağlamıştır. Günümüzde akıllı telefonlarımız sayesinde anlık olarak konum görüntüleyebilmekte, Dünya üzerindeki konumumuzu, hedef olarak belirlediğimiz bölgeleri görme, gözlemleme şansı bulmaktayız.

0
4
0
1
1
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.