Modüler küp şeklinde oluşturulmuş su depolarından her birinin boyutları 1 m x 1 m x 1 m’dir

Modüler küp şeklinde oluşturulmuş su depolarından her birinin boyutları 1 m x 1 m x 1 m’dir
Modüler küp şeklinde oluşturulmuş su depolarından her birinin boyutları 1 m x 1 m x 1 m’dir. Bu depolardan 15 tane kullanılarak oluşturulan su deposunun hacmi kaç m3 olur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Modüler küp şeklinde oluşturulmuş su depolarından her birinin boyutları 1 m x 1 m x 1 m’dir. Bu depolardan 15 tane kullanılarak oluşturulan su deposunun hacmi kaç m3 olur

Ödev cevabı kısaca : Modüler küp şeklinde oluşturulmuş su depolarının her birinin boyutları 1 m x 1 m x 1 m olduğuna göre, her bir depo 1 m³ hacme sahiptir.

Bu depolardan 15 tane kullanılarak oluşturulan su deposunun hacmini hesaplamak için her bir depo hacmini bir araya getiririz:

Toplam hacim = 15 depo x 1 m³/depo = 15 m³

Sonuç olarak, 15 tane modüler küp şeklinde oluşturulmuş su deposunun toplam hacmi 15 m³ olur.

1
1
0
1
1
1
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.