Moğollardaki devlet ve toplum yapısı hakkında hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz

Moğollardaki devlet ve toplum yapısı hakkında hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz
Cengiz Yasası’ndan alınan örneklerden hareketle Moğollardaki devlet ve toplum yapısı hakkında hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ölüm cezasının çok kolay uygulandığını görebiliriz. Örneğin, zina etmek, yalan söylemek, sihirbazlıkla uğraşmak, başkalarının hareketlerini araştırmak, kavgada birisine yardım etmek, suya veya küle su dökmek gibi suçlara ölüm cezasının uygulandığını görürüz. Doğayı katledenin cezasının da ölüm olması doğaya saygının verilen önemin bir göstergesidir.

Cengiz Han yönetimindeki Moğolların ve haleflerinin şaşırtıcı askeri başarıları, sayısal güçten çok üstün strateji ve taktiklerden kaynaklanıyordu. Moğol orduları esas olarak süvarilerden oluşuyordu. Savaşta çoğunlukla yay ve oklara bel bağladılar ve ancak düşmanın saflarını düzensiz hale getirdikten sonra erkek erkeğe savaşmaya başvurdular. Surlarla çevrili şehirlerin kuşatılması için sık sık zanaatkarlardan ve teknik olarak gelişmiş Çinliler, Persler ve Araplar gibi fethedilmiş halkların mühendislerinden yardım aldılar.

178
28
66
7
16
16
72
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.