Molekül kütlesi 60 olan bir bileşiğin basit formülü CH2O olarak biliniyor. Buna göre bileşiğin molekül formülünü bulunuz

Molekül kütlesi 60 olan bir bileşiğin basit formülü CH2O olarak biliniyor. Buna göre bileşiğin molekül formülünü bulunuz
Molekül kütlesi 60 olan bir bileşiğin basit formülü CH2O olarak biliniyor. Buna göre bileşiğin molekül formülünü bulunuz. (O = 16, C = 12, H = 1) konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Molekül kütlesi 60 olan bir bileşiğin basit formülü CH2O olarak biliniyor. Buna göre bileşiğin molekül formülünü bulunuz. (O = 16, C = 12, H = 1)

Ödev cevabı kısaca : Molekül kütlesi 60 olan bir bileşiğin basit formülü CH₂O olarak belirtilmiş. Bileşiğin molekül formülünü bulmak için önce basit formüldeki atom sayılarına göre kütleleri toplamamız gerekiyor:

  • Karbon (C): 1 atom x 12 g/mol = 12 g
  • Hidrojen (H): 2 atom x 1 g/mol = 2 g
  • Oksijen (O): 1 atom x 16 g/mol = 16 g

Toplam kütle: 12 g + 2 g + 16 g = 30 g

Ancak, basit formülde belirtilen kütle 60 g'dir. Bu durumu dengelemek için, her bir atomun sayısını iki katına çıkartabiliriz:

  • Karbon (C): 1 atom x 2 = 2 atom
  • Hidrojen (H): 2 atom x 2 = 4 atom
  • Oksijen (O): 1 atom x 2 = 2 atom

Bu durumda, molekül formülü C₂H₄O₂ olacaktır. Bu molekül formülü, belirtilen kütleye sahip ve basit formülü CH₂O olan bileşiği ifade eder.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.