Mucit ve bilim insanı deyince ne anlıyorsunuz

Mucit ve bilim insanı deyince ne anlıyorsunuz
Mucit ve bilim insanı deyince ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimseye mucit denir. İcat, ilk kez yeni bir şey ortaya koymaktır. Bilim ise insanoğlunun evreni anlama ve açıklama gayretleridir.

Bilim insanları, her şeyden önce var olanı sorgulayan ve olması gerekeni hayal edip onunla uğraşan kişidir. O hâlde bilim insanlarından evrendeki olay ve olgulardan anladıklarını basitleştirip kitlelerin anlayabileceği bir şekilde yayın yolu ile duyurması ve bu sayede yaşamı daha da kolaylaştıracak şekilde insanlığın hizmetine sunması beklenir.

Bilim insanının sorumlulukları sadece laboratuvar ve kütüphane kapılarının arkasında kalırsa toplumu yeterince aydınlatamaz. Bilim insanı kendini sadece teorik çalışmalarla sınırlı tutmayarak zaman zaman bunları topluma sunarak, topluma hizmette bulunmalıdır. Örneğin Ez-Zehravi de mucit ve bilim insanı olarak topluma fayda sağlamak için çalışmış; hem insanların hastalıklarını iyileştirmek için çeşitli buluşlar yapmış hem de kendinden sonra gelecek insanlara fayda sağlamak adına bir tıp kitabı yazmıştır.

1
38
118
1
1
1
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum