Müddessir suresi, 1-5. ayetlerini yorumlayınız

Müddessir suresi, 1-5. ayetlerini yorumlayınız
Ey bürünüp sarınan (Resulüm)! Kalk ve uyar. Rabb’ini yücelt. Elbiseni tertemiz tut (her türlü şirkten uzak dur) ve kötü şeyleri terk(e devam) et Müddessir suresi, 1-5. ayetlerini yorumlayınız detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Ey bürünüp sarınan (Resulüm)! Kalk ve uyar. Rabb’ini yücelt. Elbiseni tertemiz tut (her türlü şirkten uzak dur) ve kötü şeyleri terk(e devam) et.”
(Müddessir suresi, 1-5. ayetler.)

Ödev cevabı kısaca : Bu ayetlerde, Allah'ın Resulü Hz. Muhammed'e (s.a.v.) verilen görevler ve davranış prensipleri özetlenmektedir. Ayetlerin kısa bir özeti şu şekilde olabilir:

"Allah'ın Resulü! Kalk ve uyar. Rabbini yücelt, elbiseni tertemiz tut ve kötü şeylerden kaçın."

Bu ifadeler, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) tebliğ görevini hatırlatarak, Rabbini yüceltme, iç ve dış temizliğe özen gösterme, kötü alışkanlıklardan sakınma gibi önemli prensipleri içermektedir.

﴾1﴿ Ey örtüsüne bürünen!
﴾2﴿ Kalk ve uyar!
﴾3﴿ Sadece rabbinin büyüklüğünü dile getir.
﴾4﴿ Elbiseni tertemiz tut.
﴾5﴿ Her türlü pislikten uzak dur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.