Muhammed suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde

Muhammed suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde
Muhammed suresi kaç sayfa, Muhammed suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde, Muhammed suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Muhammed suresi kaç sayfadan oluşur, Muhammed suresi toplam kaç sayfa, Arapça 506 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Muhammed suresi 506. sayfadan başlar ve 509. sayfada biter, 26. cüzde yer almaktadır. Medine döneminde inmiştir ve 38 âyettir. Sûre, adını Peygamber Efendimizin,ikinci âyette geçen adından almıştır. Sûre, ayrıca yirminci âyette geçen “elKıtâl” kelimesinden dolayı “Kıtâl sûresi”, diye de anılmaktadır.

Sûrede temel konu cihad olmak üzere başlıca, savaş, esirler, ganimetler ve münafıkların durumu konu edilmektedir. Sûre Medine’de, Bedir Savaşı’ndan sonra ve muhtemelen Uhud Savaşı esnasında, Hadîd sûresinin peşinden nâzil olmuştur. Mekke’de indiğini söyleyenler, İbn Abbas’ın, 13. âyeti kastederek “Mekke’de, Hz. Peygamber oradan keder içinde ayrılırken gelmiştir” sözünü genelleştirerek yanılmışlardır (Kurtubî, XVI, 216; İbn Âşûr, XXVI, 71). Bu ayrılıştan maksat hicret ise, yalnızca 13. âyet Mekke’de inmiş demektir, Vedâ haccındaki ayrılış kastediliyorsa, o da Medine’de inenlere dahildir.

Muhammed suresinin konusu

Temel konusu, savaş belâsından kurtulmak ve barışı devamlı kılabilmek için, barış düşmanlarının savaş gücünü yok edinceye kadar onlarla savaşmaya teşviktir. Bu temel konu çerçevesinde şu hususlara da temas edilmiştir: 1. İman edenler ile etmeyenlerin yapıp ettiklerinin, dünya ve âhiret hayatında işe yaraması ve Allah katındaki değer bakımından karşılaştırılması. 2. Allah’ın yardımı, ödüllendirmesi ve doğru düşünmeye muvaffak kılması bakımından iman edenler ile etmeyenlerin farkları. 3. Münafıkların tipik davranışları. 4. Dünya ve âhiret nimetlerinin karşılaştırılması. 5. Dünya hayatının imtihan hikmeti ile bağlantısı.

Arapça 506 nasıl yazılır : ٥٠٦

Muhammed Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Muhammed Suresini okursa, cennet nehirlerinden su içirtmek Allah üzerine hak olur."(Kadı Beyzâvî, Beyzâvî Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vîl), 2/406)

Rivayet Edildi ki:

  • Zarardan kurtulup saadete nail olmak için okunur.
  • Her kim Muhammed suresinin 8-9. ayetlerini düşmanının yüzüne karşı okursa, bi-iznillah düşman hezimete uğrar.
  • Zarardan kurtulup saadete nail olmak için okunur.
  • Muhammed Suresini sürekli okuyan müminler Cennet’teki nehirlerin suyundan tatmak için hak kazanmış sayılır.
  • Muhammed Suresini zikreden kişiler çevresinde itibar görür
  • Çeşitli Anlaşmazlıklar sonucu düşman kazanan müminler, Sure’nin 7 ve 8 ayeti kerimelerini bolca okusun, Düşmanın kötü emelleri boşa çıkacaktır.

21
1
2
1
1
8
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.