Muhammed'in nefsi elinde olan Allah’a yemin ederim ki oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha hoştur

Muhammed'in nefsi elinde olan Allah’a yemin ederim ki oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha hoştur
Muhammed'in nefsi elinde olan Allah’a yemin ederim ki oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha hoştur hadis-i şeriften çıkarılabilecek ilkeleri yazınız detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “... Muhammed'in nefsi elinde olan Allah’a yemin ederim ki oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha hoştur. Oruçlu için iki sevinç vardır: Birinci sevinci iftar vaktindeki sevincidir, diğeri de Rabb'ine kavuşup mükâfatını aldığı zamanki sevincidir.” (Müslim, Sıyâm, 164)
Yukarıda verilen hadis-i şeriften çıkarılabilecek ilkeleri aşağıdaki boşluğa yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Oruçlunun ağız kokusu, Allah katında değerlidir ve misk kokusundan daha hoştur. Bu, oruç tutan kişinin fedakarlığının Allah katında büyük bir değer taşıdığını gösterir.

Oruçlu için iki önemli sevinç vardır. İlk sevinç, iftar vaktindeki sevinçtir; bu, oruçlu kişinin gün boyunca tuttuğu orucu açma anının mutluluğudur. Diğer sevinç ise Rabb'ine kavuşup mükâfatını aldığı zamanki sevinçtir; bu da oruç ibadetinin ahiretteki ödülünün büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade eder.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.