Mükellef ve Ef’al-i Mükellefin nedir

Mükellef ve Ef’al-i Mükellefin nedir
Mükellef ve Ef’al-i Mükellefin nedir ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yüce Allah insanı kendisine kulluk edebilecek kabiliyetlerle donatmıştır. Akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış her mümini farz ibadetleri yapmakla sorumlu tutmuştur. Dinin emirlerini yerine getirmek ve yasaklarından kaçınmakla sorumlu tutulan kimseye mükellef denir.

Mükellef olan birinin yapmış olunduğu görevler, işler yani efali mükellefin genel itibari ile sekiz tanedir. Bu ayrım ise Hanefi mezhebine uygun olarak yapılmış bir ayrımdır. Bunlar; farz, sünnet, vacip, mübah, müstehab, mekruh, haram ve müfsiddir. Müslümanların günlük hayatlarında yaptıkları fiiller, işlerin her biri bu sekiz maddede yer alan terimlerin içine girmektedir. Bunların her biri ise Efali mükellefin olarak adlandırılır.

1
13
0
5
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.