Mümin bal arısına benzer; güzel (helal) şeyler yer, güzel şeyler (Hakk’ın rızasına uygun olanı) üretir, güzel yerlere konar

Mümin bal arısına benzer; güzel (helal) şeyler yer, güzel şeyler (Hakk’ın rızasına uygun olanı) üretir, güzel yerlere konar
Mümin bal arısına benzer; güzel (helal) şeyler yer, güzel şeyler (Hakk’ın rızasınauygun olanı) üretir, güzel yerlere konar (Salihlerle dost olur.). Konduğu yeri de kırmazve bozmaz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mümin bal arısına benzer; güzel (helal) şeyler yer, güzel şeyler (Hakk’ın rızasına uygun olanı) üretir, güzel yerlere konar (Salihlerle dost olur.). Konduğu yeri de kırmaz ve bozmaz.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, C 2, s. 199.)

Ödev cevabı kısaca : Bu hadis, müminin davranışlarını bal arısına benzeterek anlatır. Mümin, helal olanı tercih eder, güzel davranışlar sergiler, salihlerle dostluk kurar ve çevresine zarar vermez. İslam'ın öğretileri çerçevesinde güzel ahlak ve sorumluluk anlayışını vurgular.

Nasıl ki bir arı, peteğini doldurmak için bin çiçeği gezerse, bizler de bir bal arısı misâli, Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in ve Hak dostlarının örnek hayatlarından hisseler almalı ve bu güzellikleri hayatımızın her ânına aksettirmeliyiz. Böylece parlak bir ayna misâli, İslâm’ın nezâket, zarâfet, merhamet ve güler yüzünü bütün insanlığa yansıtmalıyız.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.