Müminler bir vücudun azaları gibidir hadisi şerifini nasıl anlamalıyız, hadisi şeriften çıkarmamız gereken dersler nelerdir

Müminler bir vücudun azaları gibidir hadisi şerifini nasıl anlamalıyız, hadisi şeriften çıkarmamız gereken dersler nelerdir
Müminler bir vücudun azaları gibidir hadisi şerifini nasıl anlamalıyız, hadisi şeriften çıkarmamız gereken dersler nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Müminler birbirini sevmede, birbirine merhamet etmede ve birbirini korumada bir vücudun organları gibidirler. Vücudun herhangi bir organı hastalandığında bundan dolayı bütün organlar nasıl rahatsız oluyorsa bir mümin de sıkıntı içinde olduğunda diğerleri bundan etkilenir. Onun sıkıntılarını paylaşır, dertleri ile dertlenir ve üzüntüsü ile üzülür.” (Buhârî, Edeb, 78; Müslim, Birr, 60.)

Ödev cevabı kısaca : Bu hadisi şerifi kısaca özetlemek gerekirse, Müslümanlar arasındaki birlik ve dayanışmanın vurgulandığı, bir müminin diğer müminlere olan sorumluluğunu ve toplumsal refahı koruma gerekliliğini anlatan bir hadis olarak özetleyebiliriz.

Hadisten çıkarmamız gereken dersler

  • Mü’minler sevgi, merhamet, şefkat ve yardımlaşmada bir vücut gibi olmalıdırlar.
  • İnananlar, birbirlerinin sevinç ve kederine ortak olmak zorundadırlar.
  • İslâm toplumu bir vücut gibidir; bir uzvun hastalığının bütün vücudu rahatsız etmesi gibi, bir müslümanın başına gelen belâ ve musibetleri, bütün müslümanlar kendilerine dert edinmelidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.