Müminlerin doğru ve güvenilir olması ilkesini göz önünde tutarak doldurunuz

Müminlerin doğru ve güvenilir olması ilkesini göz önünde tutarak doldurunuz
Aşağıdaki boş bırakılan yerleri müminlerin doğru ve güvenilir olması ilkesini gözönünde tutarak doldurunuz
  • Ailemde doğru sözlü olmam gerekir çünkü aile bireyler için vazgeçilmezdir. Eğer aileler arasında güven yerine yalan ilişkisi kurulursa aile içinde anlaşmazlıklar yaşanır.
  • Okulda doğru sözlü olmam gerekir çünkü arkadaşlıklar çocukluğumuzdan itibaren hayat boyunca oldukça önemlidir. Öğretmenlerimiz okulda velimizdir. Onlara yalan söylemek, okul içinde ailene yalan söylemek gibidir.
  • Sokakta doğru sözlü olmam gerekir çünkü belki de daha önce hiç tanımadığımız biri bir soru sorarsa onu şaşırtmış oluruz ve bizim yüzümüzden istediğini bulamamış olabilir.
  • Arkadaşlarıma karşı doğru sözlü olmam gerekir çünkü bazılarımız için arkadaşlar, ailemiz kadar önemlidir. Eğer yalan söylersek bize güvenmez ve hiçbir zaman gerçek bir dost olamayız.

100
55
190
13
14
65
143
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.