Murat Bozlak Kimdir ? HDP Milletvekili

Murat Bozlak Kimdir ? HDP Milletvekili
HDP Adana milletvekili Murat Bozlak tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Uzun bir süredir prostat kanseri tedavisi gören Murat Bozlak, yaklaşık 3 aydır Ankara'da bulunan Güven Hastanesi'nde yatıyordu.

Murat Bozlak Kimdir ?

Murat Bozlak Halkın Demokrasi Partisi Genel Başkanı 1952 yılında Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinin Aktaş Köyü'nde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Halkın Emek Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı.

MYK üyeliği genel başkan vekilliği ve genel sekreterlik yaptı. DEP'in kapatılmasıyla kurulan Halkın Demokrasi Partisi'nin Genel Başkanlığı'na getirildi. HADEP'in 2002 yılında kapatılmasıyla 5 yıl siyaset yasağı aldı. O tarihten beri aktif siyasete ara verdi. 1994 yılında uğradığı silahlı saldırıdan yaralı kurtuldu. 3 yıla yakın bir süre cezaevinde yattı.

İyi düzeyde Kürtçe bilen Bozlak, evli ve 3 çocuk babasıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.