Musiki hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir sözünden ne anlıyorsunuz

Musiki hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir sözünden ne anlıyorsunuz
Atatürk’ün “Musiki hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir.” sözünüduydunuz mu? Bu sözle ilgili düşüncelerinizi söyleyiniz

Soru: Atatürk’ün “Musiki hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir.” sözünü duydunuz mu? Bu sözle ilgili düşüncelerinizi söyleyiniz

Cevap : Atatürk, "Müzik hayatın neşesi, ruhu, sevinci ve her şeyidir" sözüyle müziğin insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu anlatmak istemiştir.

Müzik, insanın ürettiği en güzel sanat eserlerinden biridir. Diğer sanat eserlerinden farklı olarak, müzik insanın neşesini arttırmayı, onu sevindirmeyi ve ruhunu harekete geçirmeyi başarmaktadır. Atatürk de aynı şekilde müziğin hayatı daha güzel kılacağını, insanı daha mutlu edeceğini söylemiştir.

Müziğin hayatın her şeyi olduğunu söylemesi ise şu yüzdendir: Mutsuz, neşesiz, ruhsuz bir hayat aslında yaşanılır bir hayat değildir. Gerçekten yaşamak hayatı mutlu ve neşeli olarak yaşamaktan geçer. Dolayısıyla müzik aslında hayatı hayat yapandır ve bu şekilde onun her şeyidir.

1262
600
1262
300
300
600
300
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum