Musiki inkılabının en büyük hedefi nedir

Musiki inkılabının en büyük hedefi nedir
Musiki inkılabının en büyük hedefi nedir bu konuda sizlere kıs bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk, Türk müziğini çok sevmektedir ve bu müziği her koşulda sık sık övmektedir ama Cumhuriyet'in ilk yıllarına bakıldığında bir kültür devrimi yaşanıyordu. Türk milleti adına yeni bir kimlik oluşturulmaya çalışıyordu. Atatürk tam da bu zamanlar Musıki İnkılabını gerçekleştirmiştir çünkü yeni bir kimlik oluşturma gerçekleştirilirken her alanda ileri seviyede bir millet oluşturulması gerekiyordu.

Musıki İnkılabı, Harf İnkılabını destekler nitelikte ortaya çıkmıştır. Atatürk Cumhuriyet devrimlerini gerçekleştirirken gerçekleştirirken müziğe çok büyük önem vermiştir. 1924 yılından 1940 yılına kadar devamlılığı sağlayacak şekilde ilerlemeyi sağlamıştır.

Atatürk bu durumu şu sözleri ile özetlemiştir: "Bir millete çok şeyde inkılap yapılabilir ve bunların hepsinde de muvaffak olunabilir; fakat musiki inkılabıdır ki, milletin yükselişinin işaretidir."

1
3
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.