Müslüman, dostlarıyla ilişkilerinde nelere dikkat etmelidir

Müslüman, dostlarıyla ilişkilerinde nelere dikkat etmelidir
Müslüman, dostlarıyla ilişkilerinde nelere dikkat etmelidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müslüman sadece dostlarıyla değil tüm insanlarla iyi geçinmelidir. Müslüman insan elinden, dilinden kötülük gelmeyeceğine inanılan insandır. Müslüman güven verendir. Emanete ihanet etmeyen, kul hakkına rıza göstermeyendir. Müslümanım diyen herkes temsil ettiği İslam dinine örnek hareketler sergilemelidir. Müslüman olmayanlar o kişiye baktıklarında bir Müslümanda olması gereken özellikleri görmelidirler. Yani kötü temsil etmemelidir.

Gerçek dost olarak Yüce Allah’ı gören bir Müslüman, dostlarını da Allah’ı (c.c.) seven güzel ahlaklı kimselerden seçer. Kusursuz insan olmayacağını bilir. Ancak dostu hata yaptığında Allah’a (c.c.) olan sevgisinden dolayı dostunu nazikçe uyarır.

İslam dini kötü alışkanları yasaklamış, insanların birbirleriyle dost, yardım sever ve ahlaklı bir şekilde yaşamalarını emretmiştir. Müslüman dostu, arkadaşı, ailesi, komşusu ve tüm insanlığa karşı duyarlı olmalıdır. Empati yapabilmelidir. Gerçek bir Müslüman toplumu bütünleştirendir ayrıştıran değildir.

434
242
700
276
246
218
453
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.